Friday, November 30, 2007

Jultider

Julen börjar närma sig, vilket märks ganska tydligt här. Julskyltningen började redan dagen efter Halloween, men nu börjar även fler och fler hus bli upplysta med diverse mer eller mindre vackra kreationer. Snön lyser med sin frånvaro här nere i de lägre delarna av Vancouver vilket jag tycker är skönt, men det är svårt att få någon julstämning kanske.
För att öka på julstämningen så ska jag och Petra på Trans-siberian Orchestras julturné imorgon (fredag). Jag ser verkligen framåt det och tror att det kommer bli riktigt bra. Trans-Siberian Orchestra är ett hopplock av rockmusiker som uppträder med den lokala symfoniorkestern.
Ett smakprov på musiken kan fås från den här videon.


Jag har däremot inte hittat något hus som lever upp till det i videon än.

WET @ SFU
Igår var det WET på campus till det andra universitetet här, nämligen Simon Fraser University. Det ligger i Burnaby som är en av de östra förorterna. Själva campus låg på 340 m höjd vilket innebar att det låg nästan 10cm snö på de öppna ytorna när vi kom dit. Att det även regnade och var nästan nollgradigt gjorde inte upplevelsen bättre. Själv området uppvägde däremot de negativa då det var i en helt ny dimension. Rättare sagt i tre dimensioner. Universitet är en enda stor byggnad som det går att springa i flera plan på och det är trappor, övergångar och undergångar överrallt. Helt omöjligt att hålla koll på var och framförallt vilken våning man var på. Kul var det iallafall.
Idag visade däremot vädret sig från sin bättre sida, 6-7grader och strålande sol. Perfekt väder för att tillbringa en dag i False creek med kartritning.

No comments: